preloader
iranlabexpo

نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران 1398

iranlab

در راستای رهنمودهای مکرر مقام معظم رهبری در خصوص حمایت از تولیدات ملی و اقتصاد مقاومتی و به‌منظور کاهش واردات تجهیزات و مواد آزمایشگاهی از سایر کشورها و حمایت از تولیدات داخلی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدام به برگزاری رویدادهای سالیانه تحت عنوان «نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران» (Iranlab) نموده است. نمایشگاه ساخت ایران پتانسیل بالایی برای فروش محصولات شرکت‌های فناورانه و دانش بنیان دارد و ویترین مناسبی برای محصولات این نوع از شرکت هاست.

این نمایشگاه رویدادی بین المللی در زمینه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی است که زیر نظر مستقیم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برپا می‌شود. طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۷، شش دوره «نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران» برگزار شد. قرار است هفتمین دوره آن نیز از تاریخ ۲۶ تا ۲۹ آذرماه ۱۳۹۸ در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران برگزار گردد. باتوجه به رشد چشم‌گیر به‌وجود آمده در تولیدات تجهیزات و موادی که پیش از این از سایر کشورها وارد می‌شدند، لزوم برگزاری چنین نمایشگاهی دو چندان شده است. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همواره از شرکت‌ها و فناوران کشور برای ساخت این تجهیزات وارداتی حمایت کرده است. این نمایشگاه هم بستری مناسب برای تحقق این چشم انداز مهم است.

اعتبار نمایشگاه ساخت ایران

iranlab

در خصوص اعتبار نمایشگاه ساخت ایران باید گفت که چون «مُهر ساخت ایران» بر این نمایشگاه خورده است محصولات باید بومی بوده و از کیفیت فنی لازم برخوردار باشند، همچنین این نمایشگاه شرایط خاصی برای حضور شرکت‌ها و سازندگان مطرح کرده است و کمیته ارزیابی فنی مسئولیت بررسی این مهم را بر عهده دارد. از جمله نکات دیگر این است که قیمت محصولات باید منصفانه بوده و قابل رقابت با محصول خارجی مشابه باشند، همچنین وجود خدمات پس از فروش مناسب و دارا بودن استانداردها و تاییدیه‌های فنی مورد نیاز الزامی است.

لازم به ذکر است که خریداران این محصولات غالباً اعضاء هیات علمی دانشگاه‌ها هستند؛ فلذا تخصص لازم درزمینه عملکرد و پیچیدگی تجهیزات را دارند. همچنین به‌منظور مشارکت و حضور سایر دستگاه‌های دولتی و وزارتخانه ها از جمله وزارتخانه «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «علوم، تحقیقات و فناوری» و برگزاری هرچه بهتر نمایشگاه، توافقنامه‌هایی میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با دو وزارتخانه مذکور منعقد شده است.

مزایای برگزاری نمایشگاه ساخت ایران

رونق تولید

برگزاری نمایشگاه ساخت ایران تاکنون مزایای زیادی داشته است. این نمایشگاه سبب تقویت توان آزمایشی و پژوهشی دانشگاه‌ها و تأمین زیرساخت‌های لازم تحقیقاتی، ترویج فرهنگ حمایت از تولید داخل، بهبود توانمندی شرکت‌های داخلی به خصوص شرکت های دانش بنیان، افزایش بهره‌وری و کیفیت، گسترش صادرات و جهت دهی به بخش های دولتی جهت استفاده از محصولات ساخت ایران شده است. همچنین آثار اقتصادی چون افزایش اشتغال، فروش، توان صادرات و توان مالی برای سرمایه گذاری را به همراه آورده است.

شرکت‌های مختلف با حضور در این نمایشگاه به نقاط ضعف و قوت خود پی می‌برند. همچنین شرکت‌های غیر دانش بنیانی که در این نمایشگاه شرکت می‌کنند معمولاً تشویق می‌شوند که مجوز دانش بنیان بودن را اخذ نمایند.

مدل حمایتی نمایشگاه ساخت ایران

هفتمین نمایشگاه ساخت داخل

مزیت ویژه‌ای که نمایشگاه ساخت ایران برای مراکز علمی و پژوهشی دارد و آن را از سایر نمایشگاه‌ها متمایز می‌سازد، «مدل حمایتی» است که معاونت علمی و فناوری برای حمایت از خریداران به‌کار گرفته است و بخشی از هزینه خرید آن‌ها را مطابق با سطح بندی انجام شده درخصوص تجهیزات پرداخت می کند. در طی شش دوره گذشته برگزار شده این نمایشگاه، مجموعا ۴۶۰ میلیاردتومان فروش حاصل شده است که حدوداً ۱۶۰ میلیارد تومان آن را معاونت علمی و فناوری پرداخت کرده است. این مدل حمایتی سبب تحریک طرف تقاضا شده و منجر به ایجاد بازار گسترده ای می‌شود که می‌تواند در سایر حوزه‌های فناوری از جمله تجهیزات پزشکی، تجهیزات آزمایشگاهی و فنی و مهندسی و سایر فناوری‌ها نیز تحولات عظیمی برای بهبود بازار بوجو آورد.

 

زمان و مکان برگزاری نمایشگاه ساخت ایران ۹۸

هفتمین نمایشگاه ساخت داخل

هفتمین دوره نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران، از تاریخ ۲۶ لغایت ۲۹ آذرماه ۱۳۹۸ در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران برگزار می‌گردد.


دومین حضور شرکت مپوا در نمایشگاه ساخت ایران

mapva-iranlab

شرکت مَپوا پس از یک دوره حضور در نمایشگاه ساخت ایران در سال ۱۳۹۷ و پی بردن به نقاط ضعف و قوت خود، امسال نیز پس از یک‌سال تلاش مستمر در جهت بهبود نقاط ضعف و ارتقاء توانایی‌ها، برای دومین بار با محصولاتی توسعه ‌یافته‌تر در نمایشگاه ساخت ایران حضور خواهد داشت.

شرکت مَپوا (مهندسان پایش وضعیت امیرکبیر)، یکی از مجموعه‌‌های پیش‌رو و اثرگذار در زمینه ارائه خدمات اجرایی، مشاوره‌ای و آموزشی با محوریت پایش وضعیت، عیب‌یابی تجهیزات، ابزار دقیق، اتوماسیون صنعتی و اتوماسیون بازرسی، تجهیزات پزشکی و انجام پروژه‌های پژوهشی در حوزه‌های مختلف تخصصی است که از سال ۱۳۸۸ فعالیت خود را آغاز نمود و پس از شکل‌گیری دپارتمان‌ها و رسمیت یافتن ساختار سازمانی و استراتژی‌های آغاز فعالیت، موفق به اخذ پروانه صنعتی و پژوهشی از اداره صنعت، معدن و تجارت و مدارک معتبر بین المللی Level III NDT گردیده و با بهره‌گیری از دانش و تجربه متخصصان، اساتید دانشگاه و صنعت‌گران، توانسته است ارتباط مناسبی با صنایع بزرگ برقرار نماید.

محصولات شرکت مپوا در نمایشگاه ساخت ایران سال ۹۸

الف) آکوستیک امیشن Acoustic Emission

آزمون آکوستیک امیشن (نشر صوتی) یک روش نوین و پیشرفته در زمینه‌های آزمون غیر مخرب (Nondestructive testing) است. این روش در محدوده گسترده‌ای از کاربردهای قابل‌استفاده آزمون‌های غیرمخرب نظیر بازرسی مخازن تحت‌فشار فلزی، سیستم‌های لوله‌کشی، راکتورها و غیره گسترش ‌یافته است و از این روش می‌توان برای تشخیص و موقعیت‌یابی عیوب مختلف در سازه‌های تحت بار و اجزای آن‌ها استفاده کرد.

اصلی‌ترین محصولی که امسال شرکت مپوا با آن در نمایشگاه حضور خواهد داشت، دستگاه آکوستیک امیشن (Acoustic Emission) است. انواع دستگاه آکوستیک امیشن یک کاناله، دو کاناله، سه کاناله و چهار کاناله و خدمات آن توسط شرکت مپوا ارائه خواهد شد. این دستگاه ماحصل فعالیت‌های شبانه روزی و چندین ساله‌ی مهندسان این شرکت است که به مرور زمان بهبود و ارتقا یافته و امروز با افتخار بیان می‌کنیم که توانسته‌ایم به تکنولوژی این دستگاه، با کیفیتی نظیر نمونه های خارجی دست پیدا کنیم.

نکته قابل توجه در خصوص این دستگاه این است که مفتخریم جزء چهار کشوری باشیم که توانسته اند به تکنولوژی این محصول دست پیدا کنند. به جز ایران، کشورهای آمریکا، آلمان و چین به فناوری دستگاه آکوستیک امیشن دست یافته‌اند و نکته قابل توجه‌تر اینکه، قیمتی که شرکت مپوا برای دستگاه‌های آکوستیک امیشن خود در نظر گرفته است حدوداً ۴۰ درصد ارزان تر از قیمت مشابه چینی آن است، همچنین نرم افزار ارائه شده برای این دستگاه در نمونه‌های خارجی سالیانه بوده اما این نرم افزار توسط شرکت مپوا به صورت دائمی ارئه می‌گردد. درضمن با توجه به بحث «مدل حمایتی» که در بالا بیان شد، در صورت خرید این محصول در بستر نمایشگاه ساخت ایران، ۲۵ درصد از ارزش این محصول را معاونت علمی و فناوری متقبل خواهد شد.

از جمله دیگر ویژگی‌ها متمایز این دستگاه، خدمات پس از فروش آن است که شامل تعمیرات آن به مدت ۱۰ سال، ارتقا تعداد کانال‌های آن (مثلاً از یک کاناله به چند کاناله) و سایر نیازمندی‌های حمایتی است.

دانشگاه‌های علم و صنعت، تهران و شهید چمران اهواز از جمله مشتریان این محصول تاکنون بوده‌اند.

ب) دیتالاگرها

دومین دسته محصولی که شرکت مپوا در نمایشگاه ارائه خواهد داد دیتالاگرها هستند. ثبت‌کننده داده یا دیتالاگر یا داده بردار (به انگلیسی: Data Logger) وسیله‌ای الکترونیکی است که داده‌هایی را که بوسیله حسگرهای تعبیه شده در دستگاه یا ابزار و حسگر خارجی تأمین می‌شوند را در طول زمان یا در رابطه با مکان ذخیره می‌کند. اکثر دیتالاگرها (اما نه همه آنها) بر پایه یک پردازنده رقمی (یا رایانه) طراحی و ساخته می‌شوند. آنها عموماً کوچک و قابل حمل بوده و به وسیله باتری تغذیه می‌شوند به علاوه به یک ریزپردازنده مجهز بوده و دارای حافظه داخلی جهت ذخیره‌سازی داده و تعدادی حسگر می‌باشند. برخی از دیتالاگرها به رایانه متصل می‌شوند و می‌توان با استفاده از نرم‌افزار آنها را فعال کرده و داده‌های کنترل شده را مشاهده و تجزیه و تحلیل کرد، درحالی‌که بقیه دارای رابط محلی (مانند صفحه کلید و صفحه نمایش) بوده و می‌توانند از آنها به صورت وسیله‌ای مستقل استفاده کرد.

 دیتالاگرها انواع گوناگونی دارند. دو نوع دیتالاگر کرنشی یا استرین گیج (strain gauge) و لودسل (Load cell) در نمایشگاه ارائه خواهد شد. همچنین مدل حمایتی در خصوص این محصول شامل ۱۰ درصد حمایتِ خرید معاونت علمی و فناوری است.

کاربرد دیتالاگر شامل موارد زیر می‌شود:

  • ذخیره در ایستگاه‌های بدون مراقبت هیدروگرافی (مانند سطح آب، عمق آب، جریان آب، pH آب، رسانایی آب)
  • ذخیره در ایستگاه هواشناسی بدون مراقبت (مانند سرعت باد و جهت باد، دما، رطوبت نسبی، تشعشات خورشیدی)
  • ذخیره خودکار رطوبت خاک
  • ذخیره خودگار فشار گاز
  • شمارش ترافیک جاده
  • اندازه‌گیری دما (رطوبت و…) مواد فاسد شدنی در حین انتقال محموله (Cold chain)
  • مانیتورینگ فرایند برای نگهداری و عیب یابی کاربردها
  • تحقیقات حیات وحش
  • اندازه‌گیری لرزش و شرایط حمل (ارتفاع سقوط) در توزیع
  • مانیتورینگ سطح مخزن
  • مانیتورینگ محیط زیست
  • آزمایش خودرو
  • مانیتورینگ وضعیت رله در سیگنال دهی راه آهن
  • ذخیره‌سازی «نمودار بارگذاری الکتریکی» برای مدیریت مصرف انرژی
  • داده برداری از متغیرهای دما و فشار در طول خط لوله
  • مانیتورینگ خطوط لوله نفت و گاز

سخن پایانی

خوشحال می‌شویم اگر امسال هم افتخار دیدار و آشنایی با شما را داشته و بتوانیم با تمامی تلاش‌ در خدمتتان باشیم. حمایت شما می‌تواند باعثِ دلگرمی ما و سایر شرکت های مشابه باشد؛ زیرا با گسترده شدن بازارِ شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی، توانمندی این شرکت‌ها نیز افزایش می‌یابد و همچنین ارتباط‌ گیری با کاربران نهایی تجهیزات می‌تواند منجر به افزایش کیفیت و درنهایت افزایش صادرات محصولات باکیفیت ایرانی شود. 

نظر شما درباره این مطلب چیست؟

از ۱ تا ۵ ستاره به ما امتیاز بدید.

میانگین رتبه / 5. تعداد امتیازات کاربران:

امتیازی داده نشده، اولین نفری باشید که ثبت امتیاز می‌کنید

توییتر
لینکدین
واتساپ
تلگرام
ایمیل

آخرین موضوعات

لینک کوتاه مطلب

فهرست موضوعات
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.