آزمون آکوستیک امیشن (نشر صوتی) یک روش نوین و پیشرفته در زمینههای آزمون غیر مخرب (Nondestructive testing) است. این روش در محدوده گستردهای از کاربردهای قابلاستفاده آزمونهای غیر مخرب نظیر بازرسی مخازن تحتفشار فلزی، سیستمهای لولهکشی، راکتورها و غیره گسترش یافته است و از این روش میتوان برای تشخیص و موقعیتیابی عیوب مختلف در سازههای تحت بار و اجزای آنها استفاده کرد. آزمون اکوستیک امیشن یک تکنیک غیرفعال است که پالسهای فراصوتی منتشرشده بهوسیله منابع مختلف درون ماده را در لحظه وقوع آن تحلیل میکند و تفاوت اصلی آن با روشهای التراسونیک یا پرتونگاری نیز همین است، درحالیکه در این دو روش برای به دست آوردن اطلاعات راجع به قطعه موردنظر نیاز به اعمال انرژی خارجی است، در روش آکوستیک انرژی آزادشده از ماده موردنظر مرجعی برای کار بازرسی است.
شرکت مهندسان پایش وضعیت امیرکبیر(مپوا) موفق شده است تا با بومی سازی تولید دستگاه تست غیر مخرب آکوستیک امیشن گام مهمی در انجام تستهای غیر مخرب بردارد. آزمون آکوستیک امیشن یک تکنیک غیرفعال است که پالسهای فراصوتی منتشرشده بهوسیله منابع مختلف درون ماده را در لحظه وقوع آن تحلیل میکند. تفاوت اصلی آن با روشهای التراسونیک یا پرتونگاری نیز همین است، درحالیکه در این دو روش برای به دست آوردن اطلاعات راجع به قطعه موردنظر نیاز به اعمال انرژی خارجی است، در روش آکوستیک انرژی آزادشده از ماده موردنظر مرجعی برای کار بازرسی است. همچنین تست های آکوستیک امیشن علاوه بر توانایی اجرا بر روی تجهیزات جدید ، قابل پیاده سازی بر روی تجهیزات در حال سرویس هم هستند. مشخصات فنی دستگاه آکوستیک امیشن شرکت مپوا به شرح زیر است:
مشخصات فنی
- نرخ نمونه برداری: ۶۵ MHz
- تعداد کانال ها: ۲، ۴، ۸، ۱۶
- نوع ارتباط: USB 3.0
- رزولوشن: ۱۴ bit
- فیلترهای سخت افزاری قابل تنظیم از ۰ تا ۳ MHz بر پایه FPGA:
- فیلتر بالا گذر: ۲۰kHz,100kHz,400kHz
- فیلتر پایین گذر: ۱۰۰kHz,400kHz,1200kHz
- Dynamic Range: 80 dB
- دمای عملکردی: -۱۰ – +۶۰ درجه سانتیگراد
- امپدانش ورودی ۵۰ ohm
- پری آمپلیفایر: دارای گین ۲۰، ۴۰ و ۶۰ دسی بل
- استخراج مشخصه های سیگنال: انرژی، کانت، زمان استمراز، زمان رسیدن به قله اوج، ماکزیمم دامنه، فرکانس میانگین، فرکانس ماکزیمم،
مپوا تا کنون توانسته این محصول شرکت را به دانشگاهها و شرکتهای مختلفی تحویل دهد. یکی از مهمترین دانشگاههایی که این دستگاه به آنها تحویل داده شد دانشگاه تهران است. طی مذاکرات و صحبت هایی که بین دانشگاه تهران و شرکت مپوا در سال 1398 صورت گرفته بود، در آبان ماه سال 1398 تیم مهندسی شرکت مپوا برای تحویل دستگاه آکوستیک امیشن 4 کاناله در دانشکده فنی مهندسی دانشگاه تهران حضور یافت. تیم مهندسی دستگاه را نصب کرده و پس از آن به تست و راه اندازی محصول پرداخت. این محصول دارای ضمانت تحویل و گارانتی نیز میباشد.
دانشگاه تهران میتواند این محصول را برای کارهای تحقیقاتی آکادمیک و دانشگاهی در حوزه تست های غیرمخرب مثل بررسی شکست کامپوزیت ها، سوراخکاری و مواردی این چنین یا مواردی مثل نشتی یابی کف مخازن نگهدارنده سیالات نفتی ، نشتی یابی خطوط لوله، ارزیابی سلامت مخازن تحت فشار، مونیتورینگ آنلاین فرایند ساخت و تولید استفاده نماید.
در ادامه گزارش تصویری مربوط به تحویل دستگاه آکوستیک امیشن 4 کاناله به دانشگاه تهران را مشاهده میکنید:
نظر شما درباره این مطلب چیست؟
از ۱ تا ۵ ستاره به ما امتیاز بدید.
میانگین رتبه / 5. تعداد امتیازات کاربران:
امتیازی داده نشده، اولین نفری باشید که ثبت امتیاز میکنید