در این مطلب سعی شده در خصوص پالس اکسی متر به زبان ساده تر توضیحاتی داده بشه.
پالس اکسی متر به زبان ساده چیست ؟
احتمالاً شما هم توی این ایامی که کرونا وارد کشور شده به پزشک مراجعه کرده اید. با توجه به اینکه این روزها فضای بیمارستان ها هم کمی خطرناک هستند، احتمالاً این مراجعه یا به خاطر مطمئن شدن از نداشتن ویروس کرونا بوده یا موارد دیگری که الزاماً شما رو مجبور کرده به پزشک مراجعه کنید. یک لحظه در مورد این مراجعه فکر کنید. اگر شرایط خاصی نداشتید و پزشک تصمیم به بررسی اکسیژن خون شما داشته احتمالا دستگاه کوچکی را به انگشتتون وصل کرده، دستگاهی که به انگشتتون وصل کرد رو یادتونه؟ اون یک پالس اکسی متر است. واژه دقیق و لاتین این دستگاه هم دقیقا همون Pulse oximetry است که در ایران به طور رایج با همین تلفظ و به فارسی بیانش می کنند.
پالس اکسی متر برای اندازهگیری میزان اکسیژن در خون شماست، به عبارت دیگر، این دستگاه برای بررسی اینکه چگونه هوایی که ما در آن نفس میکشیم به بقیه بدنمان سفر میکند مورد استفاده قرار می گیرد. البته پالس اکسی متر ها ممکن است علاوه بر اکسیژن خون موارد دیگری را نیز نمایش دهند؛ مثلا نمونه ساخته شده توسط شرکت مپوا ضربان قلب را نیز تشخیص می دهد. همچنین این دستگاه ها انواع مختلفی دارند اما نوعی که ما بیشتر درباره آن صحبت می کنیم و به نوعی در مصرف شخصی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد نوع انگشتی آن است.
چه افرادی به پالس اکسی متر نیاز دارند ؟
اگر چه پالس اکسی متر معمولا به کسانی توصیه میشود که شرایطی دارند که بر سطوح اکسیژن تاثیر می گذارد مانند نارسایی قلبی، آسم، ذاتالریه، و … یا کسانی که سطوح فعالیت بالایی دارند و همچنین آنهایی که به ارتفاعات بلند سفر میکنند؛ اما این دستگاه نیز مانند یک دستگاه فشار خون می تواند در هر خانه ای باشد و به دفعات از آن استفاده شود. به خصوص با توجه به شرایط به وجود آمده ویروس کرونا بد نیست که افراد هر چند وقت یکبار هم که شده توسط این دستگاه میزان اکسیژن خون خودشون رو بررسی کنند. به ویژه این بررسی زمانی توصیه می شود که اعضای آن خانواده بیماری زمینه ای داشته باشند یا علائمی از این ویروس را گرفته باشند.
استفاده این روزهای پالس اکسی متر
اخیراً، به خاطر ویروس کرونا یا همون COVID19 صحبتهای زیادی در مورد این دستگاه وجود داره. مهم ترین علت مطرح شدن نیز این است که این ویروس سطح اکسیژن را کاهش میدهد به عبارت بهتر می توان گفت که یکی از اعلام هشدار دهنده افرادی که این ویروس را داشته اند اکسیژن خون پایین است که با پالس اکسیمترها قابل اندازه گیری است. گفته میشود که در بسیاری از کشورها یافتن این دستگاه ها به طور روز افزون دشوارتر میشود.
عوامل مداخله گر در اندازه گیری کدامند؟
این دستگاهها از نور برای اندازهگیری سطح اکسیژن استفاده میکنند، بنابراین عواملی وجود دارند که ممکن است با تشخیص مناسب و درست این دستگاه تداخل داشته باشند مانند لاک ناخن، ناخنهای مصنوعی، دستهای سرد و گردش ضعیف جریان خون. تمامی این موارد و همچنین سایر موارد دیگری که ممکن است باعث عدم تشخیص دقیق شود میتواند منجر به خواندن نادرست دستگاه و در نتیجه خروجی اشتباه شوند که گاهی این نمایش های اشتباه اعداد افراد را نگران می کنند.
چگونه پالس اکسی متر تهیه کنیم؟
در آینده مطالب بیشتری در خصوص پالس اکسیمتر در مجله مپوا منتشر خواهیم کرد ولی حالا که کمی بیشتر در مورد دستگاه میدانید، احتمالا از خودتان می پرسید، ” خب، کجا میتونم یکی از این دستگاه ها رو تهیه کنم؟ همانطور که قبلا اشاره شد به دلیل وجود شرایط ویژه کنونی در خصوص ویروس کرونا استفاده از این دستگاه به طور فزاینده ای در حال افزایش است به طوری که در بسیاری از کشورها و بیمارستان ها این دستگاه کمیاب شده است و بسیاری از پالس اکسی مترها در طول این بیماریِ همهگیر به فروش رفتهاند.
جالبه که بدونید شرکت مهندسان پایش وضعیت امیر کبیر (مپوا) دستگاه پالس اکسی متر انگشتی رو بومی سازی کرده و به تولید انبوه رسونده و با افتخار تنها تولید کننده پالس اکسی متر انگشتی در ایران است. پس اگر مایل هستید نمونه داخلی این دستگاه رو تهیه کنید می تونید با ما در ارتباط باشید:
۰۲۱-۶۶۹۵۶۶۲۱
۰۲۱-۶۶۴۶۹۱۴۸
۰۲۱-۶۶۹۵۶۹۱۱
واتساپ : 09197507871
لینک محصول : پالس اکسی متر مپوا
نظر شما درباره این مطلب چیست؟
از ۱ تا ۵ ستاره به ما امتیاز بدید.
میانگین رتبه / 5. تعداد امتیازات کاربران:
امتیازی داده نشده، اولین نفری باشید که ثبت امتیاز میکنید