نشت شار مغناطیسی
یکی از روشهای معمول درروشهای غیر مخرب استفاده از نشت شار مغناطیسی یا MFL است. این روش با تشکیل یک میدان مغناطیسی بسته بین قطعه کار و تجهیز عیبیاب به شناسایی ترکها و ناپیوستگیها میپردازد. در صورت وجود عیب میدان مغناطیسی از وضعیت طبیعی خود منحرفشده و درنتیجه باعث ایجاد نشتی میگردد که توسط سنسورهای حساس به میدان مغناطیسی میتوان محل و اندازه عیب را مشخص نمود.
معمولاً در روش نشت شار مغناطیسی برای مغناطیس کردن سطوح قطعه مورد تست از آهنرباهای دائمی (میدان مغناطیسی دائمی) و یا از سیمپیچهای مغناطیسی (میدان مغناطیسی موقت) استفاده میگردد. بسته به نوع تجهیزات و میزان مغناطیس موردنیاز و کاربردهای مختلف ممکن است منابع تولید میدان متفاوت باشند. یکی از روشهای زیرمجموعه نشتی شار مغناطیسی، روش تست نشتی مغناطیسی جریان ثابت با استفاده از سیمپیچهایی جهت ایجاد میدان مغناطیسی موقت است که کل سطح مقطع از قطعه مورد تست را مغناطیسی میکند. این کار باعث میشود که عیوب سطحی و داخلی از لوله یا تیوب قابلشناسایی باشد. البته با افزایش ضخامت دیواره لولهها شناسایی عیوب داخلی کاهش مییابد.
شناسایی عیوب محوری و طولی
از دو یوک متفاوت در این روش استفاده میشود. یکی از یوک ها باعث ایجاد میدان مغناطیسی بهصورت محیطی شده بطوریکه میدان بر روی سطح لوله و پیرامون آن ایجاد میگردد. ازآنجاییکه میدان و سنسورهای شناسایی عیب در یک وضعیت ثابتی نسبت به هم قرار گرفته اند لذا برای شناسایی عیوب در پیرامون لوله نیازمند حرکت دورانی تجهیز عیبیابی نسبت به لوله است. تا کل سطح را بتواند از نظر عیب مورد ارزیابی قرار دهد. قابلذکر است که در این وضعیت صرفاً عیوبی که در راستای محوری یا طولی لوله قرارگرفتهاند قابلشناسایی میباشند.
شناسایی عیوب محیطی یا عرضی
یوک بعدی از دو کویل یا سیمپیچ مغناطیسی تشکیلشده است که دو قطب مغناطیسی را تشکیل میدهند و به فاصله مشخصی نسبت به هم قرارگرفتهاند. در فاصله بین این کویل ها از سنسورهای حساس به میدان مغناطیسی در پیرامون لوله استفادهشده است بطوریکه این سنسورها کل محیط لوله را پوشش میدهند. این چیدمان از کویل و سنسورها در جهت پیدا کردن عیوبی است که در راستای محیطی لوله یا تیوب واقع شده اند. بدلیل پوشش سنسورها در محیط پیرامونی لوله یا تیوب در این نوع چیدمان نیازی به حرکت دورانی تجهیز عیبیابی نیست و فقط حرکت در راستای محوری لوله باید انجام بگیرد.
.
مرجع:
http://www.foerstergroup.com/en/usa/technology/flux-leakage-testing/
نظر شما درباره این مطلب چیست؟
از ۱ تا ۵ ستاره به ما امتیاز بدید.
میانگین رتبه / 5. تعداد امتیازات کاربران:
امتیازی داده نشده، اولین نفری باشید که ثبت امتیاز میکنید