- محمدامین سفیدیان
- وبلاگ
- 3 Comments
بازرسی مخازن ذخیره آمونیاک به روش آکوستیک امیشن
مخازن ذخیره آمونیاک بواسطه سیال با دمای بسیار پایین (-33 درجه سانتی گراد ) بهصورت چندلایه و با ضخامت عایق نسبتاً بالا ساخته میشوند. بهواسطه ساخته لایهای این مخازن روش آکوستیک امیشن یکی از معدود روشهای بازرسی، بهویژه در کف آن است. شکل زیر شماتیک مخزن آمونیاک را نمایش میدهد.
شروع استفاده از روش آکوستیک امیشن برای بازرسی مخازن ذخیره آمونیاک به دهه 1980 میلادی بر میگردد. در این مخازن بهواسطه مشکلات ناشی از ایجاد خرابی ناخواسته، نفوذ اکسیژن و تنش حرارتی سعی میگردد که از تخلیه، تمیزکاری و بازرسی اجتناب گردد.
نحوه استفاده از روش آکوستیک امیشن
بازرسی این مخازن توسط روش آکوستیک امیشن هر 5 سال یکبار توصیه میگردد.
برای بازرسی کف مخازن ابتدا نیاز به قرار دادن مخزن در حالت استراحت (rest) برای مدت مشخص است.
در این حالت مخزن تحتفشار کمتری نسبت به فشار کاری مجاز قرار میگیرد. در مرحله بعدی فشار در زمان کوتاهی افزایشیافته و سنسورهای مربوطه در صورت وجود خرابی سیگنالهای مربوطه را دریافت مینمایند.
در این تست با توجه به دمای پایین دیواره و جهت آسیب ندیدن سنسورهای پیزو الکتریک از تجهیزی به نام Wave guide استفاده شده تا امواج ایجاد شده توسط مکانیزم های خرابی را به سنسور منتقل نماید. شکل زیر این تجهیز و نحوه اتصال آن به بدنه و سنسور را نمایش میدهد.
عموماً برای بازرسی مخازن آمونیاک نیازمند تعداد کانالهای بالای آکوستیک امیشن است. تعداد کانالها عموماً از 16 تا 128 عدد است. استاندارد بازرسی در این موضوع ASTM-E1930-97 است. همچنین یکی از مشخصه های دستگاه آکوستیک امیشن قابلیت داده برداری برای مدت زمان طولانی است. زمان اجرای این تست بین 48 ساعت تا یک هفته است و نیازی به تخلیه مخزن نیست. شکل زیر نمایش عیوب مختلف بدست آمده را نمایش میدهد. این نتایج مربوط به مخزنی در آمریکا بوده که بازرسی آن به سرپرستی Peacock توسط یک دستگاه آکوستیک امیشن 64 کاناله انجام گرفته است. در این تست برای ارزیابی داده ها از اثر کایزر و معیارهای انتشار سیگنال در حین نگه داشتن بار، مدت زمان تجمعی، تعداد اتفاقات، اتفاقات با حداکثر دامنه و قدرت سیگنال مطابق با استاندارد ASTM-E1930-97 استفاده شده است.
مرجع:
M Peacock, Improving the reliability of an ammonia tank AE test, Insight Vol. 54 No.12 December 2012
بیشتر بخوانید :
کاربرد آکوستیک امیشن برای سنجش کیفیت مخازن دارای نشتی و خوردگی به همراه استانداردهای مربوطه
رشد 4 برابری تعداد مقالات در حوزه آکوستیک امیشن
تعیین قابلیت تکرارپذیری پاسخ سنسورهای آکوستیک امیشن بر اساس استاندارد ASTM E976
نظر شما درباره این مطلب چیست؟
از ۱ تا ۵ ستاره به ما امتیاز بدید.
میانگین رتبه / 5. تعداد امتیازات کاربران:
امتیازی داده نشده، اولین نفری باشید که ثبت امتیاز میکنید