- محمدامین سفیدیان
- وبلاگ
- 12 Comments
ویروس کرونا
این روزها همه جا بحث از ویروس کرونا است. ویروس کرونا یا COVID-19 هنوز هم در حال مبتلا کردن افراد زیادی در چین و افزایش شیوع در سایر کشورهای است. این نوع ویروس در ایران هم در حال پراکنده شدن است. تقریبا دیگر شهروندی وجود ندارد که اسم این ویروس را نشنیده باشد یا از آن اطلاعاتی نداشته باشد؛
خوشبختانه طی دو هفته اخیر، تلاشهای بسیار خوبی در کشور هم در بخش پیش گیری و هم در بخش تشخیص و هم در بخش قرنطینه افراد و هم در بخش درمان در خصوص بیماری کرونا انجام گرفته است.
.
اقدامات انجام شده در خصوص ویروس کرونا
کشورهای مختلف این روزها به طور گسترده از ترمومترهای لیزری برای غربالگری افراد و تشخیص مبتلایان به ویروس کرونا استفاده میکنند، تا جایی که این دستگاه با تلاشها برای مهار این ویروس مرگبار مترادف شده است. همچنین دستگاه های دیگری نیز در تشخیص این ویروس کمک کننده هستد.
این دماسنجها با اندازهگیری گرمای متصاعد شده از سطح بدن شخص دمای بدن وی را تعیین میکنند. با این وجود، در اغلب موارد افرادی که این دستگاه را به دست دارند، آن را به اندازه کافی به پیشانی سوژه نزدیک نمیکنند و همین امر باعث میشود دمای بدن پایینتر از آن چیزی که هست نشان داده شود و یا آن را آنقدر به پیشانی نزدیک میکنند که دمای نشان داده شده بالاتر از دمای واقعی بدن فرد باشد. به علاوه، قرار گرفتن در برخی محیطهای خاص چون یک جاده خاکی و استفاده از داروهای تب بر نیز میتواند بر دقت اندازهگیریهای ترمومترها تاثیر بگذارد.
خبر بد این که حتی یک حسگر دمایی فوق دقیق نیز لزوما نمیتواند همه افرادی که حامل ویروس کرونا هستند را تشخیص دهد.
.
پالس اکسیمتر مپوا برای ویروس کرونا
با توجه به اینکه شرکت مپوا موفق به تولید دستگاه پالس اکسیمتر شده است ما هم تصمیم گرفتیم مطلبی در خصوص ویروس کرونا و ارتباط آن با محصول بومیسازی شده خود قرار دهیم؛ چراکه این محصول نیز از محصولات بسیار کاربردی است که میتواند در تشخیص این ویروس بسیار کمککننده باشد.
برخلاف محصول فشارسنج که کاملاً شناختهشده است و در بسیاری از خانهها استفاده میشود محصول پالس اکسیمتر علیرغم کاربرد زیاد نسبت به فشارسنج کمتر شناختهشده و بیشتر برای کنترل وضعیت بیماران خاص و معمولاً در بیمارستانها مورداستفاده قرار میگیرد. در ادامه به توضیح کلی این محصول که در شرکت مپوا بومیسازی شده است میپردازیم.
پالساکسی متر نام دستگاهی است که از آن برای سنجش میزان اکسیژن اشباع خون استفاده میشود. نمایشگر آن علاوه بر نمایش ۲ SPO ، تعداد ضربان قلب و منحنی ۲ SPO را نیز نمایش میدهد.
.
روش کار پالس اکسیمتر
این روش، روشی غیرتهاجمی است که میزان مولکولهای هموگلوبینی را که با اکسیژن آمیختهشدهاند، اندازهگیری و به درصد بیان میکند. میزان نرمال آن ۹۵–۹۷٪ است.
این دستگاه از یک سنسور نوری تشکیل شده است که بر روی شریانچههای نبضدار قرار میگیرد(معمولاً روی انگشت اشاره شخص) در یکطرف دو LED بهعنوان فرستنده قرارگرفته است که ۲ موج نور قرمز با طولموج۶۶۰ نانومتر و مادون قرمز با طولموج ۹۳۰ نانومتر انتشار میدهد.
تقریباً ۹۷ درصد از مقدار اکسیژنی که به بافتها میرسد، از طریق ترکیب شیمیایی آن با هموگلوبین است. باقی ۳ درصد آن از طریق حل شدن آن در آب پلاسما انتقال پیدا میکند .
اکسیژن به هموگلوبین به صورت سست متصل میشود و قابلیت بازگشت دارد؛ یعنی واکنش آن تعادلی بوده و بازگشت پذیر. زمانی که PO2 بالا است، مثلاً در مویرگهای ریوی، اکسیژن به هموگلوبین وصل شده و وقتی فشار کم است، مثلاً در مویرگهای اطراف بافت، اکسیژن از هموگلوبین آزاد میشود.
ویدیو بالا دقت دستگاه پالس اکسیمتر بومی سازی شده (پالس اکسیمتر سمت چپ) شرکت مپوا با نمونه خارجی آن (پالس اکسیمتر سمت راست) را نشان می دهد. (مشاهده ویدیو در آپارات)
ویدیو های زیر مقایسه این دستگاه بومی را با پالس اکسیمتر بیمارستانی ماسیمو آمریکا نشان می دهد. ذکر این نکته ضروری است که پالس اکسی متر ماسیمو آمریکا یک دستگاه مرجع و سیمیلاتور محسوب می شود.
مزیت پالس اکسیمتر نسبت به سایر روش ها
استفاده از این دستگاه نسبت به روشهای دیگر تعیین درصد اکسیژن خون به این ترتیب است که سریعتر و راحتتر نسبت به روشهای دیگر از قبیل نمونه گیری خونی و… میتوان کمبود یا ازدیاد اکسیژن (هیپواکسی یا هایپراکسی) در خون را مشخص کرد و نتیجه اکسیژن درمانی را مشاهده نمود.
همچون تمامی محصولات حوزه پزشکی مهمترین ویژگی پالساکسیمتر نیز دقت آن است و از طرفی با توجه به اختلاف قیمت بالا در سنسوررها و قطعات مورداستفاده در آن، متأسفانه بسیاری از محصولات برای کاهش هزینه تمام شده فاقد کیفیت و دقت کافی هستند. پالساکسیمتر مپوا در کنار قیمت تمامشده بسیار پایین تر از رقبای خارجی، دارای بالاترین دقت است که نتیجه ماهها مطالعات تیم تحقیق و توسعه در راستای بهینه سازی کارکرد، قیمت و دقت قطعات به کار رفته در آن است. همچون محصول فشارسنج، دقت نتیجه حاصل از کار با پالساکسیمتر نیز علاوه بر دقت دستگاه از عوامل دیگری تأثیر میپذیرد که در ادامه مختصرا توضیح داده میشود.
.
عوامل اختلال گر در ثبت نتایج درست
از جمله از عواملی که میتواند موجب ثبت نتایج نادرست در دستگاه گردد عبارتند از:
۱-در معرض نور شدید قرار گرفتن.
۲-فشار خون خیلی بالا یا پایین شخص مورد آزمایش.
۳-دمای غیرعادی بافت.
۴-وجود جذب کننده هایی مثل لاک یا رنگ.
۵-در وضعیت نامناسب قرار دادن انگشت اشاره در مکان مشخص آن در هنگام استفاده از دستگاه.
مکان هایی که برای پالس اکسی متری در بزرگسالان بیشتر استفاده می شوند انگشت دست ، انگشت پا و بالا یا پایین گوش و در نوزادان، کف پا یا کف دست یا انگشت شست پا یا دست است.
.
مشخصات فنی دستگاه پالس اکسیمتر مپوا
- نمایش میزان اکسیژن محلول در خون و ضربان قلب.
- خاموشی خودکار بعد از ۸ ثانیه.
- نمایشگر OLED با وضوح بالا.
- امکان شارژ از طریق شارژر اندروید.
- نمایش نمودار ضربان قلب.
پالس اکسی متر انگشتی مپوا را هم اکنون می توانید به راحتی تهیه کنید.
راه های ارتباطی:
تلفن و تلفکس:
02166956621
02166469148
02166956911
واتساپ : 09197507871
نظر شما درباره این مطلب چیست؟
از ۱ تا ۵ ستاره به ما امتیاز بدید.
میانگین رتبه / 5. تعداد امتیازات کاربران:
امتیازی داده نشده، اولین نفری باشید که ثبت امتیاز میکنید