- محمدامین سفیدیان
- وبلاگ
- No Comments
روش آکوستیک امیشن
آزمون آکوستیک امیشن (نشر صوتی) یک روش نوین و پیشرفته در زمینههای آزمون غیر مخرب (Nondestructive testing) است. این روش در محدوده گستردهای از کاربردهای قابلاستفاده آزمونهای غیر مخرب نظیر بازرسی مخازن تحتفشار فلزی، سیستمهای لولهکشی، راکتورها و غیره گسترش یافته است و از این روش میتوان برای تشخیص و موقعیتیابی عیوب مختلف در سازههای تحت بار و اجزای آنها استفاده کرد. آزمون اکوستیک امیشن یک تکنیک غیرفعال است که پالسهای فراصوتی منتشرشده بهوسیله منابع مختلف درون ماده را در لحظه وقوع آن تحلیل میکند و تفاوت اصلی آن با روشهای التراسونیک یا پرتونگاری نیز همین است، درحالیکه در این دو روش برای به دست آوردن اطلاعات راجع به قطعه موردنظر نیاز به اعمال انرژی خارجی است، در روش آکوستیک انرژی آزادشده از ماده موردنظر مرجعی برای کار بازرسی است.
بازرسی مخازن تحتفشار گاز با بهرهگیری از روش آکوستیک امیشن
بازرسی مخازن تحتفشار گاز (کپسولهای جایگاههای سوخت CNG و LPG) با بهرهگیری از روش آکوستیک امیشن باهدف کاهش هزینه و مدتزمان بازرسی در کپسولهای و مخازن ذخیره گاز فشار بالا در مرکز تست آیرودینامیک نیروی هوایی آرنولد (APTU) معرفی گردید.
این تست بهعنوان جایگزین روش تستهای حجمی از خارج کردن کپسولها از سیستم سرویسدهی جلوگیری میکند و نیازی به حمل کپسولها به خارج از محوطه سرویسدهی نیست. هزینههای صرفهجویی به دلیل استفاده از این سیستم تقریباً 300000 دلار آمریکا تخمین زدهشده است.
همچنین با بهرهگیری از این روش مدتزمان بازرسی نسبت به روش قبلی یعنی استفاده از روش رادیوگرافی بهطور قابلملاحظهای کاهش یافته است. در این روش کپسولها 105 تا 110% فشارشان افزایش مییابد و در اثر تنش ایجاد شده و به صدای رشد ترک و عیوب گوش داده میشود که آیا ترکی وجود دارد یا نه. اگر سنسور صدایی را بشنود درنتیجه نشان از آن دارد که در یک محل خاصی اتفاقاتی در حال رخ دادن است.
فرایند بازرسی درصورتیکه شرایط مهیا باشد، بیشتر از چند ساعت به طول نمیانجامد و در شرایط بارانی به دلیل وجود نویز زمینه و حساسیت سیستم آکوستیک امیشن به این نویزها بهتر است بازرسی با این روش انجام نشود.
منبع :
https://www.aerospacetestinginternational.com/news/acoustic-vibration/acoustic-emissions-testing-of-air-storage-vessels-reduces-costs-and-downtime.html
نظر شما درباره این مطلب چیست؟
از ۱ تا ۵ ستاره به ما امتیاز بدید.
میانگین رتبه / 5. تعداد امتیازات کاربران:
امتیازی داده نشده، اولین نفری باشید که ثبت امتیاز میکنید