- محمدامین سفیدیان
- وبلاگ
- No Comments
مقایسه روش های سنتی بازرسی کابل با روش ارزیابی مغناطیسی کابل
کابل ها و طناب ها عموما به طور سنتی و به صورت چشمی بازرسی میشوند؛ روشی که تنها وضعیت خارجی و عیوب غیرداخلی را مورد بررسی قرار می دهد و به بازرس اجازه نمیدهد که از وضعیت داخلی کابل ها با خبر گردد.
امروزه استفاده مطلق از روشهای بازرسی سنتی (بازرسی چشمی) با مسائل و مشکلات زیادی روبرو است، از این رو برای بازرسی، روش ارزیابی مغناطیسی کابل MRT را به همراه استانداردهای بین المللی بازرسی طناب به کار می برند.
جدول مقایسه روش بازرسی چشمی با روش MRT
در جدول زیر روش نوین بازرسی مغناطیسی کابل (MRT) با روش های بازرسی سنتی (بازرسی چشمی) مقایسه شده است. در این مقایسه ملاک های عمده مطرح در بازرسی کابل از جمله هزینه، ایمنی، بهره وری و قابلیت اطمینان مورد مقایسه قرار گرفته اند.
هزینه
همانطور که در جدول بالا مشخص است، روش MRT از نظر هزینه ای بسیار به صرفه تر است. زیرا تعویض و جایگزینی کابل ها فرآیندی پرهزینه است. جایگزینی کابل ها با آزمون های سنتی مانند بازرسی چشمی معمولا نقص یا وخامت قابلتوجهی را نشان نمی دهند. این بدان معنی است که در صورت خرابی های داخلی بعدی، تعداد زیادی کابل هر ساله بعد از به کارگیری دچار عیب می شوند که این هزینه زیادی را به همراه دارد. روش MRT با ارزیابی دقیق تر کابل ها هزینه های ناشی از عدم بررسی دقیق را کاهش می دهد.
ایمنی
کابل ها هم مانند هر شیء دیگری دارای طول عمر مشخصی هستند و در نهایت با شکست مواجه خواهند شد. اکثر شکستهای طناب ناشی از تخریب داخلی هستند که نمی توان آنها را با بازرسی چشمی تشخیص داد. بنابراین از نظر ایمنی نیز روش MRT مناسب تر است. چرا که همانطور که بیان شد این روش نوین نه تنها عیوب خارجی بلکه عیوب داخلی را نیز به خوبی تشخیص می دهد.
بهروه وری
از نظر بهره وری روشهای سنتی بازرسی چشمی میتواند وقت گیر، نیازمند نیروی فیزیکی قوی و کار فشرده باشد (به خصوص اگر طول کابل یا طناب زیاد باشد). اما روش MRT با ابزاآلات بسیار کاربردی تر فرآیند بازرسی کابل ها را آسان تر کرده است. در این روش با استفاده از دستگاهی نسبتا کوچک بازرسی کابل ها (حتی کابل های بلند) با سرعت بسیار بیشتری انجام می پذیرد.
قابلیت اطمینان
در نهایت اینکه واضح است که روش های سنتی بازرسی کابل که دقت کمتری دارند و در تشخیص ضعیف تر هستند (بسیاری از عیوب داخلی را نشان نمیدهند)، قابلیت اعتماد و اطمینان کمتری هم دارند.
بیشتر بخوانید : کارکرد روش ارزیابی مغناطیسی کابل (MRT)
منبع:
https://www.tensology.co.uk/admin/resources/magnetic-rope-testing-tensology2019.pdf
نظر شما درباره این مطلب چیست؟
از ۱ تا ۵ ستاره به ما امتیاز بدید.
میانگین رتبه / 5. تعداد امتیازات کاربران:
امتیازی داده نشده، اولین نفری باشید که ثبت امتیاز میکنید