- محمدامین سفیدیان
- وبلاگ
- No Comments
مطالعه موردی از بازرسی پیوسته به روش نشتی شار مغناطیسی
(شرکت اینترون پلاس INTRON PLUS)
دستگاه نشت شار مغناطیسی شرکت اینترو پلاس INTRON PLUS
نتایج حاصل از بررسی دستگاه ساختهشده توسط شرکت اینترون پلاس INTRON PLUS به روش ارزیابی مغناطیسی کابل MRT (در سال 2010-2011) نشان داده است که 25٪ از تمام کابلهای بازرسی شده باید قبل از رسیدن به مقدار ton-mile (تن-مایلِ) تعیین شده توسط مقررات بازرسی خدمات کابل تعویض شوند. (توضیح آنکه یک ton-mile معادل حمل یک تن محصول به میزان یک مایل است). این موضوع نشان دهنده اهمیت بازرسی کابل به روش MRT در سکوهای حفاری است. در این مطلب مطالعه موردی از بازرسی پیوسته به روش نشتی شار مغناطیسی شرکت اینترون پلاس مورد بررسی قرار گرفته است.
از سال 2014 سیستم پایش وضعیت پیوسته و خودکار کابل Intros-Auto برای بازرسی چندین دکل حفاری 4 شرکت مختلف در روسیه نصب شد. این سیستم، کابل های فولادی از سازه های 6 رشته ای و 8 رشته ای با قطر 28 میلی متر تا 35 میلی متر را بررسی میکند.
بیشتر بخوانید : پیادهسازی سیستم پایش وضعیت پیوسته کابل
پایش وضعیت به طور پیوسته و به صورت دورهای انجام میشود. کابل باید قبل از هر شیفت، یعنی دو بار در روز بررسی شود.
در حین بازرسی، قلاب از پایین ترین موقعیت به بالاترین موقعیت میرود تا حداکثر عبور طول کابل از هد مغناطیسی فشرده compact magnetic head (MH) را فراهم کند.
ذکر این نکته ضروری است که هنگام بازرسی، کابل باید بار یکسانی داشته باشد، زیرا بسته به این بار، نتایج حاصل شده میتواند متفاوت باشد.
بیشتر بخوانید: بازرسی کابل فولادی؛ آنچه نمیتوانید مشاهده کنید
نتایج بازرسی به روش نشتی شار مغناطیسی
شکل 4 نتایج بررسی LMA و LF کابل را پس از 30 روز را نشان می دهد که به 4545 تن کیلومتر رسیده است که تقریباً 50٪ (3000 تن کیلومتر) از معیارهای برش و لغزش فراتر رفته است: کابل عیب قابل توجهی ندارد. فقط چندین شکستگی در نتایج LF-trace کابل دیده میشود.
شکل 5 آثار LMA و LF را هنگام ظاهر شدن نشانگر زرد در صفحه نمایشگر نشان می دهد. این اتقاق پس از 36 روز عملیات رخ داده و شرایط به موقعیت 5400 تن کیلومتر دست یافته بود.
مناطقی با محل تجمع کابل های شکسته هم وجود دارد: در فاصله 90 – 150 متر و در فاصله 200 – 150 متر.
حداکثر شکستگی کابل در طول 30 روز در منطقه دوم بیشتر از منطقه اول است و از آستانه هشدار که با نور زرد مشخص شده است فراتر رفته است.
شکستگیهای کابل در گروه های دورهای واقعشده است که ویژگی خرابی کابل را در قرقرههای این بالابر منعکس میکند.
شکل 6 آثار LMA و LF را هنگامی نشان می دهد که چراغ نمایشگر قرمز رنگ است. این مورد بعد از 38 روز است یعنی زمانی که کابل شرایط 5900 تن کیلومتر داشت.
حداکثر شکستگیهای کابل در بیش از 30 روز در فاصله 200 – 150 متر از آستانه تعویض کابل فراتر میرود. لازم به ذکر است که این اتفاق تنها 2 روز پس از نمایشِ نشانگر زرد رخ داده است. پس از شروع، تخریب کابل با سرعت بسیاری پیش میرود.
معیارهای تعویض کابل برای نشانگر قرمز مربوط به شکستگی 10٪ کابل در یک طول لبه (مربوط به 6 روز) است. در این مورد مطالعاتی، این حالت به معنی شکستن 21 کابل است.
به منظور شمارش تعداد واقعی کابل های خراب، بیشتر قسمتهای خرابشده کابل بریدهشده و از هم جدا شد.
بیشتر بخوانید:
مراحل بازرسی به روش آزمون نشتی شار مغناطیسی (MFL)
اطلس عیوب ایجادشده بر روی کابلها سیم بکسل
شکل 7 رشته ها جداگانه یک کابل را بعد از جدا کردن رشته ها نشان می دهد. حداکثر شکستگی کابل ها در طول باند 27 است.
بنابراین نشانگر سیستم سالم است. لازم به ذکر است که شمارش دقیق کابل های خراب در محل تجمیع خرابیهای کابل، کار نسبتا پیچیدهای است، بنابراین در این حالت فقط تخمین آماری میتوان انجام داد.
جدا کردن اغلب رشته های خراب کابل پس از چرخه بعدی عملیات نیز تکرار شد و برآورد صحیح کابل بررسیشده توسط Intros-Auto را تأیید کرد.
نتیجهگیری
مفهوم بازرسی پیوسته به روش نشتی شار مغناطیسی در سیستم نظارت بر کابل شرکت اینترو پلاس INTRON PLUS ایجاد و اجرا شد.
این سیستم تشخیص به موقع خرابی و عیوب کابل را فراهم میسازد و در نتیجه عملکرد مناسب کابل میتواند منجر به کاهش هزینه شود.
عملکرد مناسب سیستم نظارت پیوسته کابل در شرایط صنعتی، قابلیت اطمینان، سادگی در عملکرد و اعتبار نتایج بازرسی را نشان داده می دهد. این مفهوم به برنامههای مهم دیگری در خصوص بازرسی کابل نیز گسترش خواهد یافت.
بیشتر بخوانید:
سایر کاربردهای نشتی شار مغناطیسی
آزمایش نشتی شار مغناطیسی با تجهیزات ایجاد میدان مغناطیسی قوی و ضعیف
نظر شما درباره این مطلب چیست؟
از ۱ تا ۵ ستاره به ما امتیاز بدید.
میانگین رتبه / 5. تعداد امتیازات کاربران:
امتیازی داده نشده، اولین نفری باشید که ثبت امتیاز میکنید